1st Acropolis Half Marathon - Athens Run

Με επιτυχία έγινε ο πρώτος ημι-μαραθώνιος της Αθήνας και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Με σύνθημα «Πάρε ανάσα», τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης έγινε την Κυριακή 20-05-2012, ο πρώτος Ημι-Μαραθώνιος της Αθήνας και μαζί το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και αγώνες δρόμου 8.000 μ., 3.000 μ. και 700 μ. για τα special olympics.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο ΣΕΓΑΣ και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.
Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος ανταποκρινόμενος με απόλυτη ευθύνη και σταθερά όπως πάντα ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, κάλυψε με απόλυτη επιτυχία τις ανάγκες των τηλεπικοινωνιών του αγώνα.
Το ενδιαφέρον για τον αγώνα ήταν εντυπωσιακό, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 5.000, συμμετοχές που δείχνει, πως οι πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο, αγκάλιασαν την διοργάνωση και με την δυναμική τους παρουσία εξασφάλισαν την διάρκεια της .
Αρκετά ικανοποιητικός και ο αριθμός των θεατών, που βρέθηκαν τόσο στο Ζάππειο, όσο και στην διαδρομή και χειροκρότησαν την προσπάθεια των δρομέων.
Τη διοργάνωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου και στην ανάγκη που υπάρχει για άθληση από όλους.
Τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών πήρε ο Δημήτρης Τσιούνης, ο οποίος διένυσε την απόσταση των 21.100 μ. σε 1 ώρα 14.17, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Κοτσολάρης (1.17.33) και Αλέξης Κονταράτος (1.17.49). “Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Ηταν ένας καλός αγώνας, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται”, είπε ο νικητής, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, ωστόσο αναδείχθηκε πρωταθλητής ύστερα από την ακύρωση του Γιώργου Καραβίδα και του Θοδωρή Αναγνώστου. Όπως αποφάσισε η Ελλανόδικος, οι δύο αθλητές ακυρώθηκαν, καθώς τερμάτισαν έχοντας διασχίσει λιγότερα χιλιόμετρα, καθώς μπήκαν στο Ζάππειο, νωρίτερα από ότι έπρεπε.
Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Kωνσταντίνα Στεφανοπούλου (ΑΟ Πέλλωψ Πατρών) 1.24.54, ενώ ακολούθησαν οι Δήμητρα Ιορδανιδου (Ηρακλής) 1.26.48 και Μαρία Πουλουπάτη (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.34.05.
“Ήταν άριστη διοργάνωση, χαίρομαι που προστέθηκε ένας ακόμη αγώνας στον οποίο θα μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλητές του μαραθωνίου. Είναι επίσης σημαντικό ότι ενεργοποιήθηκε και πάλι το πρωτάθλημα ημι-μαραθωνίου δρόμου”, είπε η νικήτρια. Από την πλευρά της, η δεύτερη της κούρσας δήλωσε: “Η διαδρομή, αν και είχε κάποιες δυσκολίες, ήταν σαν να...έκανες βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, την οποία πιστεύω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει”.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία, θα αναρτηθούν στο επίσημο site της διοργάνωσης, www.acropolishalfmarathon.gr

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως (αλφαβητικά ανά διακριτικό), τους
  • SV1AWL     Παναγιώτη,
  • SV1CAS     Ειρήνη,
  • SV1FYX     Ίβαν,
  • SV1LHO     Σταμάτη,
  • SV1LJG     Στέλιο,
  • SV1MLI     Γεράσιμο,
  • SV1NJT     Θανάση,
  • SV1OMO     Βασίλη,
  • SV1OMT     Θανάση,
  • SV1ONO     Αικατερίνη,
  • SV1QJJ     Κώστα,
για την εθελοντική προσφορά τους.

Πηγή: http://www.segas.gr/segas/NewPage.aspx?pagenb=105101
Από την συντακτική ομάδα του Σ.Ρ.Ε.