1ο Χειμερινό Hamfest - Bazaar
του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

    Ήταν μια ιδέα που από χρόνια την δούλευε το μυαλό, μα τέλος, πάντα την εγκατέλειπε ως ανέφικτη...  Το όνειρο για την διοργάνωση ενός 1ου χειμερινού Ham fest δεν ήταν και ότι πιο εύκολο. 

    Η εύρεση του κατάλληλου χώρου, στεκόταν πάντα το δυσκολότερο κομμάτι. Ενός χώρου μεγάλου, στεγαζόμενου, ενιαίου και διαθέσιμου...!!

    Όταν ο πρόεδρος SV1AWL ανακοίνωσε την πρόταση - σκέψη του στο Δ.Σ. του Σ.Ρ.Ε. ότι φέτος θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αυτό που τόσο επιθυμούσαμε όλοι, (γιατί παράλληλα έβλεπε πως είναι κάτι που λείπει από τον Ραδιοερασιτεχνικό χώρο) το ευχηθήκαμε αλλά τον κοιτάξαμε με περίσκεψη.

    Ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο οτι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμα δημιουργικό παράγοντα στην όλη περιβαλλοντική δράση του Σ.Ρ.Ε, έκλεινε καταλυτικά προς την μεριά της απόφασης για την πραγματοποίησή του.

    Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το 1° χειμερινό Ham-fest bazaar.

    Η προσπάθεια αναδάσωσης του άλλοτε πανέμορφου Πεντελικού όρους απο τον Σ.Π.Α.Π. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού) ειναι κολοσσιαία και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στον Σ.Π.Α.Π. βοηθώντας όσο μπορεί. Γνωρίζουμε βέβαια οτι οι δυνάμεις μας δεν είναι τόσο μεγάλες οσο του Συνδέσμου, γνωρίζουμε όμως ότι αν ο καθένας μας βοηθούσε με ότι μέσο και όσο μπορούσε, μαζί με το πολύτιμο αποτέλεσμα θα είχε και την ηθική ικανοποίηση ότι συνέβαλε προσωπικά σ'αυτό. Έτσι καταλήξαμε για άλλη μια φορά στην σύζευξη των δύο δυνάμεων. Της υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη και αυτήν του Σ.Π.Α.Π. Το συμβολικό ποσό συμμετοχής των εκθετών, καθώς και οι όποιες δωρεές, θα παραδινόντουσαν για την ενίσχυση της αγοράς των νέων δενδρυλλίων.

    Οι εργασίες της διοργάνωσης ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, άγχος, πολύ τρέξιμο, καθυστερήσεις, δυσκολίες και  ευκολίες, ώσπου έφτασε ο καιρός να δούμε την απήχηση της όλης προσπάθειας...     

    Στο Εθνομουσικολογικό  Ίδρυμα "Ζήση", ένας ενιαίος χώρος γύρω στα 350+, τετραγωνικά, όμορφος, πολυτελής, ζεστός και φιλόξενος, με απαλή διακριτική μουσική, ήδη έτοιμος περίμενε να μας δεχθεί.

    Ως τις 9.00 η κίνηση πυρετώδης, τραπέζια γέμιζαν με πράγματα, πανό στηνόντουσαν, συνάδελφοι γνωστοί και άγνωστοι από Αθήνα και επαρχεία, καλωσορίσματα από όσους έβρισκαν φίλους μακρινούς, ή κοντινούς και αγαπημένους. Τα τραπέζια (εκθεσιακές θέσεις) περιμετρικά, γέμισαν όλα και κάποιοι της τελευταίας στιγμής ζητούσαν να εγκατασταθούν στα κεντρικά που θα λειτουργούσαν σαν καφετερία.              

    Μεταξύ των εκθετών μας τίμησαν με την παρουσία τους, το Σώμα εθελοντών Χαλανδρίου καθώς και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού. (Σ.Π.Α.Π.)

    Η ώρα 1 η επίσκεψη του δημάρχου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλου. Καλεσμένος  αλλά και τιμώμενο πρόσωπο, ο ίδιος κλήθηκε από τον Πρόεδρο του Σ.Ρ.Ε. κ. Λάϊο Παναγιώτη SV1AWL, να κόψει την πίτα του Συλλόγου, όπως και έγινε και στην συνέχεια, ακολούθησε μια έκπληξη για όλους, που είχε ετοιμάσει ο πρόεδρος και που δεν είχε αποκαλύψει ως εκείνη τη στιγμή.

    Η βράβευση όλων όσων είχαν δουλέψει, έχοντας ξεχωρίσει, δίνοντας κομμάτι του εαυτού τους σε δράσεις του συλλόγου, που απαιτούσαν είτε για μήνες την καθημερινή τους παρουσία (όπως στην πυροφύλαξη - δασοπροστασία), είτε γιατί είχαν το σθένος και την δυνατότητα (που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη) να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της ίδιας της φωτιάς κατά πρόσωπο, στην μεγάλη καταστροφική φωτιά του περασμένου καλοκαιριού που αποτελείωσε την βορειοανατολική Αττική, είτε να επανδρώσουν τις ομάδες που κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες (όπως αυτή της δυνατής ασταμάτητης βροχής), να ολοκληρώσουν με μοτοσικλέτες την περιφρούρηση για μια ακόμα χρονιά της ποδηλατικής διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη (Σπαρτακιάδα), τον γύρο της Εύβοιας, αλλά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων (SSTV - live, δεντροφυτέψεις, εκθέσεις, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, Jota, contest κλπ...)

    Ένα 2009 γεμάτο από πολυμορφικές δραστηριότητες.  

    Κανείς  δεν περίμενε αυτήν την βράβευση που έγινε με την παράδοση ειδικών, προσωπικών πλακετών, από τον δήμαρχο Χαλανδρίου και που προκάλεσε πραγματική συγκίνηση σε όλους μας.

    Τέλος, η όλη γιορτή έκλεισε με την κλήρωση των δώρων στους τυχερούς των λαχνών

    Το όνειρο που τολμήσαμε είχε ολοκληρωθεί πέρα από κάθε ελπίδα με τον καλύτερο τρόπο. Και το επιβεβαίωναν συνεχώς τα συγχαρητήρια, οι πολύ καλές κριτικές και οι ευχές για την επανάληψή του τον επόμενο χειμώνα...!!

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συντέλεσαν για την πραγματοποίηση αυτής της πετυχημένης προσπάθειας καθως και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

    Ένας νέος θεσμός (?) δημιουργήθηκε... για την Ελλάδα.

    Ραντεβού στην επόμενη (2η) χειμερινή Ραδιοερασιτεχνική  συνάντηση.

Από την Συντακτική ομάδα του Σ.Ρ.Ε.