20 Ιανουαρίου 2014


Συμμετοχή του ΣΡΕ στην 1η αναδάσωση στο Πεντελικό Όρος από τον ΣΠΑΠ.

Στην 1η αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για το 2014, συμμετείχε ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.
Στη φύτευση εκατοντάδων νέων δενδρυλλίων στη θέση Καραούλι του Πεντελικού την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, προχώρησαν οι εθελοντές που συμμετείχαν  ενισχύοντας την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος που υλοποιείτε από κοινού με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Η 1η αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2014 είχε ατμόσφαιρα γιορτής καθώς ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σ.Π.Α.Π στέλνοντας ευχές για μία χρονιά που θα φέρει ακόμη περισσότερους φίλους του δάσους κοντά στον Σ.Π.Α.Π και θα κρατήσει τον κίνδυνο μακριά από το αττικό φυσικό περιβάλλον.
Παρά τον  αρχικό βαρύ συννεφιασμένο Αττικό ουρανό, όσοι τόλμησαν το Κυριακάτικο αυτό πρωινό να ανέβουν στην Πεντέλη …αποζημιώθηκαν.
Οικογένειες, σύλλογοι, μεμονωμένοι εθελοντές κάθε ηλικίας αλλά και φίλοι του περιβάλλοντος από τους Δήμους της βορειοανατολικής Αττικής αλλά και άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για να πρασινίσουν και πάλι οι πλαγιές του Πεντελικού.
Μία απρόσμενη ευχάριστη έκπληξη για όλους αυτή η μαζική ηθική αλλά και ουσιαστική βοήθεια αλληλεγγύης προς το περιβάλλον.
Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση εκτός του Σ.Ρ.Ε. και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ), Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Εκάλης (Ο.Ε.Δ.Ε), η περιβαλλοντική ομάδα του 57ου Λυκείου Αθήνας. ..κ.α.